dijous, 20 de novembre del 2008

Tema 3. Pregunta 3

Companys, comencem el bloc 3!

Pregunta 3

Avantatges de l'ús del programari d'autor:

- Et permet ser partícip de la creació d'un programari i unes activitats amb una direcció i sentit propi, és a dir, enfocades a les sessions que tens programades i al teu estil educatiu. En canvi les activitats ja creades, no permeten la participació creativa dels alumnes o professors, degut a que les activitats ja estan definides.

- El programari d'autor són eines obertes, que pots modificar el seu contingut quan ho creguis oportú. Per contra, les activitats creades o productes editorials són tancats i no permeten modificacions o adaptacions.

- Els objectius són adaptables i no tenen una connotació d'obligatorietat, en detriment dels vinculats a les activitats creades o productes editorials, els quals són imposats.

Inconvenients dels programes d'autor:

- Per la seva creació són necessaris coneixements bàsics d'informàtica i dels programes en concret (JClic, Hot Potatoes, etc...), mentre que per fer servir programes creats no en calen.

- La seva creació porta temps, esforç i planificació prèvia. Tanmateix, de vegades funcionen lentament o produeixen errors. Per contra, per utilitzar programes comercialitzats no calen aquests passos i solen estar exempts d'errors.